[Logo] GDE Forum - Home for the best in diesel powertrain tuning
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] Back to home page 
[Register] Register /  [Login] Login 
Returning to Stock for dealer visit  RSS feed
Forum Index » 2014+ Ram 1500 (DS) EcoDiesel
Author Message
TCandee

Joined: 13/11/2015 12:34:33
Messages: 5
Offline
If I purchase the GDE ECM and retain my stock ECM, when I have to go to the dealer and put the stock ECM back in, will they be able to tell that the ECM was removed and replaced?
GreenDieselEngineering
[Avatar]

Joined: 10/07/2009 07:25:47
Messages: 350
Location: Southeast Michigan
No, but drive it a couple miles so the mileage updates on the ecm.
[WWW]
TCandee

Joined: 13/11/2015 12:34:33
Messages: 5
Offline
Nice. Can't wait
wafflebacon626

Joined: 30/01/2016 21:34:51
Messages: 1
Offline
I I purchase the GDE ECM will I need to swap back to a stock ECM before I go to the dealer to maintain my warranty? Or will they not be able to tell it is a different ECM and software that came stock
GreenDieselEngineering
[Avatar]

Joined: 10/07/2009 07:25:47
Messages: 350
Location: Southeast Michigan
The tuned ECU identifies itself the same as stock, dealer will be none the wiser. Worse that can ever happen is that it gets overwritten, in which case we'll reinstall for $50.
[WWW]
JAY

Joined: 07/04/2016 20:26:37
Messages: 1
Offline
if the dealer finds out that it's not the stock ecu can he cancel my warranty ????
GreenDieselEngineering
[Avatar]

Joined: 10/07/2009 07:25:47
Messages: 350
Location: Southeast Michigan
JAY wrote:if the dealer finds out that it's not the stock ecu can he cancel my warranty ????


Don't tell them it is tuned and they will never know.
[WWW]
billy3110

Joined: 18/02/2017 16:43:00
Messages: 1
Offline
If I purchase the GDE ECM and retain my stock ECM, when I go to the dealer and put the stock ECM back in, do I have to go through the installation sequence each time i put the stock or GDE tuned ECM in the truck or will they both be plug and play?
 
Forum Index » 2014+ Ram 1500 (DS) EcoDiesel
Go to:   
Powered by JForum 2.4.1 © 2015 JForum Team • Maintained by Andowson.com